Raugui:
180 g ruginių miltų
2 a.š. sausų mielių
200 ml vandens
Užmaišome raugą ir paliekame 12 val. įrūgti.
Tešlai:
Visas raugas
15 v.š. pieno
100 ml vandens
2 a.š. aliejaus
2,5 a.š. druskos
6 a.š. kmynų
150 g ruginių miltų
450 g kvietinių miltų
2 v.š. saulėgražų
Riebalų skardai patepti
Iš produktų užmaišome tešlą ir paliekame pakilti 1-2 val. Dar kartą išminkome tešlą.
Suformuojame du kepalus. Juos sudedame į riebalais išteptą skardą ir pakildome 30-60 min.
Padarome įpjovas, aptepame pienu, pabarstome kmynais.
Kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 50-70 min.
Kad pluta būtų minkštesnė, kepimo metu orkaitėje laikome indą su vandeniu.
Atvėsiname ant grotelių.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą