Tešlai:
150 g aukščiausios rūšies miltų
100 g kakavos miltelių
šaukštelis kepimo miltelių
1/4 šaukšteliodruskos
185 g minkšto sviesto
200 g cukraus
šaukštelis vanilės ekstrakto
3 kiaušiniai
125 ml gritinės
Glajui:
300 g cukraus pudros
75 g nesaldintų kakavos miltelių
125 g lydyto sviesto
1/2 šaukštelio vanilės ekstrakto
graikinių riešutų puselių
- Miltus, kakavą, kepimo miltelius ir druską berkite į dubenį. Kitame dubenyje plaktuvu dideliu greičiu suplakite sviestą, cukrų ir vanilę į balkšvą kremą. Tada vidutiniu greičiu po vieną įplakite kiaušinius, galiausiai mažu greičiu kaitaliodami po truputį įplakite miltus ir grietinę.
- Tešlą krėskite į pateptas riebalais arba išklotas popieriniais dėkliukais formeles, kad jų viršuje liktų maždaug po ketvirtį tuščios vietos.
- Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-25 minutes.
- Penkias minutes keksiukus paaušinkite formoje, tada dėkite ant vielinio tinklelio ir leiskite visiškai ataušti.
- Ruoškite glajų. Miltinį cukrų ir kakavą berkite į dubenį, įmaišykite sviestą ir vanilės ekstraktą. Viską išplakite iki vienalytės masės. Jei glajus per tirštas, įmaišykite 1-2 šaukštus grietinės.
- Keksiukus aptepkite glajumi ir ant kiekvieno vieršaus dėkite po lengvai apskrudintą riešuto puselę.
Šaltinis: Darbštuolė Mažieji kepinukai
Labai labai gražu ir baisiai viliojančiai atrodo.
AtsakytiPanaikinti