2010-12-19

Kalėdinis pyragas


125g. margarino
3 v.š. džemo (geriausiai tinka slyvų, vyšnių, juodųjų serbentų)
1 stiklinė cukraus
2 v.š. meduolių prieskonių (jei naudosite šiuos prieskonius, nedėkite jų su kaupu, nes tada labai jaučiasi pipirai, bet, man asmeniškai, tai labai patinka)
3 v.š. su kaupu kakavos
1 stiklinė pieno
2 kiaušiniai
2 stiklinės miltų
2,5 a.š. sodos


Į nedidelį puodą sudėti margariną, cukrų, džemą, meduolių prieskonius, kakavą ir pieną. Viską nuolat maišant ištirpinti ant silpnos ugnies ir leisti užvirti, kad masė šiek tiek sutirštėtų. Nukelti puodą nuo ugnies ir leisti masei atvėsti. Tada įmušti kiaušinius, dėti miltus ir sodą. Viską gerai išmaišyti. Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 45-60 min.

Į pyrago vidų galima dar įdėt razinų ir riešutų. Iškepusį pyragą pabarstyt cukraus pudra arba aplieti šokoladiniu glajumi.


3 komentarai:

  1. Saunuole, kad pagaliau pradejai bloga! :) Seniai reikejo ;) O jei del pyrago, tai labai skaniai atrodo ir nuotraukos tikrai labai grazios :):):)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Prisidedu prie sveikinimų pradėjus rašyti blog'ą :)

    AtsakytiPanaikinti