2011-02-22

Šokoladiniai keksiukai su grietine

Labai skanūs  ir saldūs keksiukai mėgtantiems šokoladą :) Man jie laaabai patiko, tik kitą kartą aptepčiau juos tiesiog ištirpintu šokoladu, nes glajus gavosi beprotiškai saldus. 








Tešlai: 
150 g aukščiausios rūšies miltų
100 g kakavos miltelių
šaukštelis kepimo miltelių
1/4 šaukšteliodruskos
185 g minkšto sviesto
200 g cukraus
šaukštelis vanilės ekstrakto
3 kiaušiniai
125 ml gritinės


Glajui: 
300 g cukraus pudros
75 g nesaldintų kakavos miltelių
125 g lydyto sviesto
1/2 šaukštelio vanilės ekstrakto
graikinių riešutų puselių





  1. Miltus, kakavą, kepimo miltelius ir druską berkite į dubenį. Kitame dubenyje plaktuvu dideliu greičiu suplakite sviestą, cukrų ir vanilę į balkšvą kremą. Tada vidutiniu greičiu po vieną įplakite kiaušinius, galiausiai mažu greičiu kaitaliodami po truputį įplakite miltus ir grietinę. 
  2. Tešlą krėskite į pateptas riebalais arba išklotas popieriniais dėkliukais formeles, kad jų viršuje liktų maždaug po ketvirtį tuščios vietos. 
  3. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-25 minutes. 
  4. Penkias minutes keksiukus paaušinkite formoje, tada dėkite ant vielinio tinklelio ir leiskite visiškai ataušti. 
  5. Ruoškite glajų. Miltinį cukrų ir kakavą berkite į dubenį, įmaišykite sviestą ir vanilės ekstraktą. Viską išplakite iki vienalytės masės. Jei glajus per tirštas, įmaišykite 1-2 šaukštus grietinės. 
  6. Keksiukus aptepkite glajumi ir ant kiekvieno vieršaus dėkite po lengvai apskrudintą riešuto puselę. 

Šaltinis: Darbštuolė Mažieji kepinukai






1 komentaras: