2011-02-24

Žuvų apkepas

Antrą kartą teko gaminti šį apkepą. Labai skanus ir gardus apkepas. Pirmą kartą gamnau tiksliai pagal receptą, o jau antrą kartą teko pridėti grybų, o be to pamiršau, kad reikia dviejų paprikų. Bet gavosi vis tiek labai labai labai skanu!




500 g jūrų lydekų filė (šį kartą naudojau rudagalvių menkių filė) 
200 g fermentinio sūrio
kiaušinis
2 didokos morkos
2 svogūnai
2 paprikos (šaldytuve radau tik vieną, bet pridėjau dar apie 250 g pievagrybių :))
100 ml grietinės
100 ml majonezo
aliejaus
grūstų kalendrų
maltų pipirų
druskos





  1. Žuvų filė padalykite stambiais gabalėliais, pabarstikyte pipirais, druska ir kalendromis.
  2. Morkas, svogūnus ir paprikas (ir pievagrybius) supjaustykite juostelėmis arba kubeliais, tada pakepkite su aliejumi. Surį sutarkuokite. 
  3. Į kepimo formą dėkite žuvis ir keptas daržoves. 
  4. Majonezą, grietinę, kiaušinį ir sūrį sumaišykite, pilkite ant žuvųir daržovių. 
  5. Apkepą šaukite į karštą orkaitę ir kepkite 20-30 minučių, kol gražiai pagels. Patiekalas skanus ir šiltas, ir ataušęs. 
Skanaus!



Šaltinis: Darbštuolė GERIAUSI RECEPTAI Gardūs apkepai


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą