2011-03-30

Kaimiška duona

Čia buvo mano antras bandymas iškepti naminę duona, nors pirmas bandymas nebuvo vykęs, bet noras iškepti aromatingą naminę duoną niekur nedingo. O dar po mano apsilankymo knygų mugėje namie atsirado nuostabi knygelė "Kepame duoną namuose", kuri "privertė" mane imtis antro bandymo iškepti duoną. Ir štai mano kepta duona ant šeimos pietų stalo :)




Raugui: 
180 g ruginių miltų
2 a.š. sausų mielių
200 ml vandens

Užmaišome raugą ir paliekame 12 val. įrūgti.

Tešlai:
Visas raugas
15 v.š. pieno
100 ml vandens
2 a.š. aliejaus
2,5 a.š. druskos
6 a.š. kmynų
150 g ruginių miltų
450 g kvietinių miltų 
2 v.š. saulėgražų
Riebalų skardai patepti

Iš produktų užmaišome tešlą ir paliekame pakilti 1-2 val. Dar kartą išminkome tešlą. 
Suformuojame du kepalus. Juos sudedame į riebalais išteptą skardą ir pakildome 30-60 min. 
Padarome įpjovas, aptepame pienu, pabarstome kmynais. 
Kepame  iki 200  laipsnių įkaitintoje orkaitėje 50-70 min. 
Kad pluta būtų minkštesnė, kepimo metu orkaitėje laikome indą su vandeniu. 
Atvėsiname ant grotelių. 
Iš šio produktų kiekio gaunami du 500g. sveriančius duonos kepaliukus.








Šaltinis: "Kepame duona namuose"

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą